Politica de retur

În cazul în care, din diferite motive, nu sunteți mulțumit(ă) de un produs achiziționat de la noi, puteți solicita returnarea contravalorii produsului în termen de 15 zile de la primirea acestuia.
Pentru a solicita o rambursare ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon 0764998258 sau pe email la adresa de e-mail: contact.craftforjoy@gmail.com

În cazul returnării din orice motive a produselor comandate, Comerciantul nu poate fi obligat să restituie clientului costurile de transport (i.e. atât costurile de livrare, cât și costurile de retur al produselor). Craft for Joy SRL va suporta cheltuielile de retur daca acestea îi este imputabile (Produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).

Informatii privind exercitarea dreptului de retragere

Conform OUG 34/2014 Consumatorul are dreptul de a se retrage din contract, fara a preciza motivele și fără a suporta penalități, în termen de 15 zile. Perioada de retragere expiră dupa 15 zile începând de la ziua la care Consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de către Consumator, intră în posesia fizică a produselor. Conditiile dreptului de retragere se aplică doar consumatorilor persoane fizice, definite în art. 2, pct.1 al OUG 34/2014.

Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Consumatorul trebuie să informeze Craft for Joy cu privire la decizia de a se retrage din contract, prin e-mail la adresa de e-mail contact@craftforjoy.ro sau la numărul de telefon 0764998258. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Pentru a fi acceptată returnarea produselor acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate (sa aiba etichetele și ambalajul original, să nu fie folosite sau deteriorate). 

Clientul va trebui să suporte costul direct al returnării produselor și acesta este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea în posesia Comerciantului. De asemenea, Clientul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.
La solicitarea și cu acordul clientului, Craft for Joy SRL poate recomanda clientului achiziționarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda inițială va fi anulată la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.
Clientul nu poate utiliza produsele pe care le-a primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a permite Clientului să examineze produsul așa cum ar face-o într-un magazin, nu pentru a-i oferi 15 zile de utilizare gratuită.

Nu pot fi returnate produsele care:

  • au facut obiectul unei comenzi speciale
  • au fost distinct personalizate la cererea Clientului
  • au fost confecționate dupa specificațiile Clientului
  • prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură
  • au fost desigilate și nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile și eticheta integre
  • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzatoare repunerii în vânzare

Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzacționarea inițială, în decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.